slika1_1
slika2_1
turniri 301
all star vučići giriček 004
all star vučići giriček 009

ŠKOLA KOŠARKE VUČIĆI
ŠKOLA KOJA SE VOLI

S obzirom da je košarka timska igra, koja u isto vrijeme ističe i individualni talent i vještinu, škola košarke Vučići je dizajnirana da pomogne dječacima i djevojčicama dobnog uzrasta od 6 do 15 godina da nauče timsku košarku kroz igru, baš zbog toga što je igra ujedno i najučinkovitiji način učenja.

KONCEPTUALNI PRISTUP - NAGLAŠAVANJE TIMSKOG IGRANJA

Košarka je nešto poput jazza - dok svi članovi orkestra sviraju istu pjesmu, svakom je članu dopušteno improvizirati na zadanu melodiju.To grupno sviranje uključuje i organiziranost. U svakom trenutku igre, bilo da se radi o napadu ili obrani, svaki igrač treba znati gdje mu je mjesto i što treba raditi, gdje se nalazi svaki pojedini suigrač i što oni trebaju raditi, gdje su protivnički igrači i što oni rade. Bez tog znanja igrači ne mogu uskladiti svoje kretanje i djelovanje, a niti donositi zajedničke odluke.

Talentirani i vješti pojedinci, iako organizirani, trebaju imati i slobodu improvizacije, tj., biti maštoviti, kreativni i spontani.

Iako je glavni cilj poduke košarke pomoći dječacima i djevojčicama da nauče timski igrati, također će naučiti razne individualne vještine kao i vještine napadanja i obrane jedan na jedan, koje su ključne za učinkovitost timske igre.

Da bi timski igrala, djeca trebaju naučiti zadane okvire igre, to jest, mentalnu sliku toga kako je igra organizirana. Suigrači svi dijele tu istu mentalnu sliku. To im omogućava da ujednače i usklade svoje odluke. Na primjer, suigrači bez lopte znati će tko od njih ima pravo prvenstva kod primanja lopte te će, sukladno tome, biti spremni primiti loptu onda kada je igrač s loptom spreman izesti dodavanje.

LEGO PRISTUP

Da bi se olakšalo podučavanje igre, sustav poduke košarke škole košarke Vučići ima tri progresivne razine igranja. Kako igrači pokažu uspješnost na jednoj razini, tako idu na slijedeću. Taj se pristup odnosi na sve razine igre.

IGRA NA PREDNJEM DIJELU TERENA ZA IGRU

Igra na prednjem dijelu igrališta je igra dodavanja na prednjem dijelu igrališta u kojoj su u početku pravila koja se odnose na kretanje blaža, a napadački presing i vođenje lopte ograničeni.

IZLAZNA RAZINA IGRE

Izlazna razina sastoji se od igre dodavanja i odvija se na cijelom igralištu. Pravila kretanja, obrambenog presinga te vođenja lopte jednaka su kao i ona koja se odnose na igru na prednjem dijelu igrališta.

IGRA NA CIJELOM TERENU

Igra na cijelom terenu je igra tranzicije na cijeloj površini igrališta.

USREDOTOČENOST NA RAZVOJ A NE NA POBJEDU

Program košarke košarkaškog kluba Vučići potiče razvoj pa je naglasak na učenju djece kako igrati a ne upravljati njima da pobjede.

Pobjede i porazi nisu nam toliko važni, najvažnije je da djeca sve više vole igru a to postižemo na način da treneri prilagode vlastiti stil kako bi poboljšali košarkaško iskustvo najmlađih košarkašica i košarkaša, što nije jednostavna odluka.

Uživanje i zabava su presudni u našem programu košarke i dobro uravnoteženi s poboljšanjima.
Znak uspješnosti naših trenera i našeg programa je ono kada se igrači zaljube u košarkašku igru.
Djeca su zbog svoje ljubavi prema igri, željna učenja, pa će biti sretna i zadovoljna kad shvate koliko uče.

KVALIFICIRANI STRUČNI KADAR

Programom poduke rukovode kvalificirani stručni treneri košarke po programu verificiranom na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Treneri imaju zadatak poticati djecu na igranje s entuzijazmom i intenzitetom, te im pomoći da razviju sposobnost kontroliranja svog entuzijazma inteligentnim odlučivanjem, pa je igrački kredo škole košarke Vučići: „ Igraj snažno, igraj pametno“.

450+

Polaznika

17

Dvorana za trening

24

Godine tradicije

19

Generacija